Skip to main content

Rigtig mange havde fundet vej til temadagen i Middelfart og desuden deltog mange virtuelt.

Træt, udmattet, udkørt…

Hvad betyder udtrætning og hvordan kan man kompensere?

Det var nogen af overskrifterne på dagen.

Hvad er kognitiv udtrætning, og hvordan er den anderledes end almindelig træthed? Tærer en hjerneskade på energien, og hvordan lærer man at mærke, når man skal geare ned? Hvordan kan man se på et menneske, at det er udtrættet? Hvordan får man kræfterne til at række, og hvordan kompenserer man for de gener, udtrætning giver? Og hvorfor er udredning så vigtig?

Psykolog Klaus Christensen fra CP Danmark holdt oplæg og vi fik en indføring i, hvad kognitiv udtrætning er og hvordan man kan energiforvalte for at administrere batterierne bedst muligt. Klaus fortalte også om, hvor vigtigt det er at få foretaget en neuropsykologisk analyse, så man får kortlagt præcis hvilke kognitive udfordringer, man har. Han gav mange eksempler på hvilke typer udfordringer, der findes og hvordan, de giver sig udslag. Dem kunne mange nikke genkendende til.

Se eller gense Klaus´ præsentation her:

Senere på dagen satter vi os i grupper -både ataksiere, hsp´ere såvel som pårørende – og delte vores egne historier med hinanden.

Der var god tid til både erfaringsudveksling og spørgsmål, og vi drog hjem med viden og konkrete redskaber til at håndtere kognitiv træthed.

Vi ses til endnu en spændende og hyggelig temadag næste gang.