Skip to main content

Vi har i foreningen modtaget information om forskning, der pt foregår i USA:

Ny forskning giver patienterne nyt håb.

Der forskes på fra Ohio State University, hvor neurolog Benjamin Segal og hans  team på Wexner Medical Center siger, at de måske har fundet noget.

Forskerne siger, at de fandt en immuncelle, der kan vende skader og gendanne funktion.

Nervesystemet er udfordrende. Når nerveceller først dør, især i hjernen og rygmarven, regenereres de ikke hos voksne.

“Denne nye forskning har afsløret en ny celletype, en ny type hvide blodlegemer, der faktisk redder døende nerveceller og også stimulerer dem til at dyrke nye fibre, når disse fibre er blevet beskadiget,” siger Segal. ”Det var en fuldstændig overraskelse. En celletype, vi aldrig havde set før. Det er en hvid blodcelle kaldet en granulocyt, som er en generel kategori af hvide blodlegemer, der ikke tidligere har været stærkt impliceret i reparation.”

I laboratoriet brugte forskerne cellerne til at reparere skader i musemodeller.

”Vi introducerede cellerne på skadestedet. I flere forskellige rum i centralnervesystemet var de i stand til at øge nervecelleoverlevelsen dramatisk samt stimulere ny nervefibervækst i mus, ”sagde han. “Som normalt slet ikke forekommer i den type skade.”

De gennemførte et lignende eksperiment i en petriskål, der indeholdt humane nerveceller.

”Vi brugte humane nerveceller i nogle af vores eksperimenter og viste, at immuncellen var effektiv til at stimulere humane nerveceller til at dyrke nye fibre,” siger Segal.

Det næste trin vil være at udarbejde protokoller til høst af umodne celler fra knoglemarv og derefter stimulere dem til at blive pro-regenerative celler.

”Ideen ville være at høste knoglemarvsceller fra mennesker med neurologiske lidelser, behandle dem i en skål, så de blev pro-regenerative og beskyttende og derefter genindført dem som en celleterapi i disse patienter,” siger Segal.

Den største udfordring nu er at oversætte laboratoriefundene til meningsfulde behandlinger. Men med denne opdagelse er læger et skridt tættere på at gendanne den funktion, der kan få folk til at gå fremad i deres eget liv.

Læs eventuelt mere på:

https://wexnermedical.osu.edu/mediaroom/pressreleaselisting/discovery-of-new-cell-may-be-key-to-treating-incurable-neurological-diseases