Skip to main content

Nationalpark Skjoldungernes Land og Roskilde Kommune har opført et nyt shelter ved Salvadparken til mennesker med handicap.

Salvadparken ligger ved Hove Å mellem Roskilde og Jyllinge i et smukt kuperet terræn, lige ud til Roskilde Fjord. Her finder man shelters, naturlegeplads, stisystemer, bålpladser, en stensamling og en fin udsigt ud over vandet og fjordens fugle.

Indtil for nyligt har der ligget to ældre shelters ved Salvadparken. Det ene er nu taget ned, da det var så nedslidt, at det ikke stod til at redde. I stedet har Roskilde Kommune og Nationalpark Skjoldungernes Land nu opført et nyt shelter, der er bygget med faciliteter, der tilgodeser mennesker, der sidder i kørestol.

Det nye shelter ved Salvadparken er det første handicapvenlige shelter med havblik i Nationalpark Skjoldungernes Land og Roskilde Kommune.

Skinne i loftet og nem adgang
Salvadparken ligger ikke bare smukt – det er også en meget let tilgængelig lokalitet. Kommer man i bil, kan man nemlig køre helt ned til shelterpladsen.

I det nye shelter er der monteret en liftskinne i loftet, der stikker ud af shelteråbningen, og som gør det muligt at hejse sig ind i shelteret og sidelæns derinde.

For at sikre, at der er god adgang til det nye shelter i al slags vejr, lægger kommunen og nationalparken i fællesskab en ny belægning på stien mellem parkeringsplads og shelter. Denne belægning forventes at være på plads inden længe.

Foto: Mikkel Eeg